No Sattelites?

Hi

I have just turned on my two reach rs units. One seems to be working:

However the other one doesn’t seem to be locating any satellites:

Any ideas??

System Report of ‘faulty’ unit:

Simple system report
app version: 2.10.0-r0
'wifi_status, interface: wlan0':
- Client state
- IP address: 10.1.1.3
  mac address: fc:db:b3:9a:34:92
  ssid: iiNet76BE95
base mode:
  base coordinates:
    accumulation: '2'
    antenna offset:
      east: '0'
      north: '0'
      up: '0'
    coordinates:
    - '0'
    - '0'
    - '0'
    format: llh
    mode: single-and-hold
  output:
    enabled: true
    format: rtcm3
    path: tcpsvr://:9000#rtcm3
    type: tcpsvr
  rtcm3 messages:
    '1002':
      enabled: true
      frequency: '1'
    '1006':
      enabled: true
      frequency: '0.1'
    '1008':
      enabled: false
      frequency: '1'
    '1010':
      enabled: true
      frequency: '1'
    '1019':
      enabled: false
      frequency: '1'
    '1020':
      enabled: false
      frequency: '1'
    '1097':
      enabled: false
      frequency: '1'
    '1107':
      enabled: false
      frequency: '1'
    '1117':
      enabled: false
      frequency: '1'
    '1127':
      enabled: false
      frequency: '1'
bluetooth:
  discoverable: false
  enabled: false
  pin: '***'
correction input:
  input2:
    enabled: true
    format: rtcm3
    path: ttyMFD2:38400:8:n:1:off
    send position to base: 'off'
    type: serial
  input3:
    enabled: false
    format: rtcm3
    path: :9028
    type: tcpsvr
logging:
  base:
    format: RTCM3
    started: true
    version: null
  correction:
    format: RTCM3
    started: true
    version: null
  interval: 24
  overwrite: true
  raw:
    format: UBX
    started: true
    version: null
  solution:
    format: LLH
    started: true
    version: null
lora:
  air rate: 2.6000000000000001
  frequency: 915100
  output power: 20
position output:
  output1:
    enabled: true
    format: nmea
    path: bluetooth
    type: bluetooth
  output2:
    enabled: true
    format: llh
    path: :2013
    type: tcpsvr
rtk settings:
  elevation mask angle: '15'
  glonass ar mode: 'off'
  gps ar mode: fix-and-hold
  max horizontal acceleration: '1'
  max vertical acceleration: '1'
  positioning mode: kinematic
  positioning systems:
    compass: false
    galileo: false
    glonass: true
    gps: true
    qzs: true
    qzss: true
    sbas: true
  snr mask: '35'
  update rate: '5'

Hi,

Try to do a hard reset of the unit by holding the power button for 15 seconds.

If this doesn’t help, please try to reflash the unit using terminal guide

.

Hi,

I have tried both of those and am still getting the same screen:

Any other options? A little dialog does appear asking for the reach to have an unobstructed view of the sky which it has.

Hace you tried Reachview app and see if it makes any difference?it shouldnt but you never know

Have tried both reachview app on android and browser off a pc both with the same result.

Is this just a faulty unit?

Unfortunately, it seems to be a faulty unit.

Please drop an email to our support team on support@emlid.com to arrange a replacement.

This topic was automatically closed 100 days after the last reply. New replies are no longer allowed.